Sunday, May 22, 2016

Him #4

"maturity comes with experience not age"

he is not mature enough for me. yet I blame on his ageπŸ˜‘

please

be wise
be leader 
be patience 
be conquerer
be knowledgeable 

I want to live with that. 


Wednesday, May 11, 2016

#pbakl 2016

08.05.16

my very 1st pesta buku antarabangsa kl. 

tak sempat nak explore semua pun. 

masuk je terus aim pergi karangkraf sebab nak cari buku RAM

jalan2 pusing nampak gempak star, beli lawak kampus 4 biji

jalan nampak longgok2 buku lelong bahasa inggeris. amik sebiji

then cari dubook. grab 4 buku phewwww~

patah balik Dewan A beli kamus dewan yang makcik pesan.

pastu pergi food court beli karipap😬

😭

bakpo duk rushing~~

sebab kita bawak orang πŸ˜…

dia dari masuk Dewan sampai kat dubook menguap tak henti. 

tak... tak marah pun. aku pulak yang rasa bersalah. sebab bawak orang yang takda eager dengan buku. 

the only entertainment yang dia dapat rasanya bila tolong pusing wheel kat gempak star. tu pun dapat gambar katun πŸ˜…. kalu dapat iPad takda la rasa bersalah sangat kan.

if,

aku pergi sorang, 2 jam pun tak cukup rasanya.

mahu aku pergi jajah satu2 booth buku indie

mahu aku berlama2 kat dubook cari buku yang kena dengan jiwa. 

mahu aku mengcangkung tepi rak baca 2 3 muka sebelum decide nak beli. 

penghabisanya 


piala dunia 2010- tak aku tak minat bola pun tapi sebab Lucius Maximus

membedah p.ramlee- goodread review

malaiur manikam- aku baca 2 pages

sunan- nak lengkapkan trilogy sunan

sense and sensibility and sea monster- baca 1 page and penulis orang yang sama tulis pride and prejudice πŸ˜’

proletar dua menara- sebab orang sama yang tulis dari DTMK

next pesta buku

aku kena pergi sorang πŸ’πŸ»

or aku bawak orang yang aku tak akan rasa bersalah buang masa dia, buat dia jadi boson yang amat, buat dia hilang sabar πŸ™Š

Dan orang tu aku tahu dia memang nak buang masa, tak kisah bila bosan dan sabar banyak 😍

#pbakl kat maeps best sebab dekat dengan rumah 😬

say no to pwtc 😠

Move On Kawan. Move On.

kadang2 bila kita dah terlalu selesa kita jadi lupa 

kita ni siapa 

kita ni sebagai apa

kita ni tiada apa

jadi kita hidup dalam dimensi baru 

kongsi semua 

cerita segala

dan bila tersedar

kita ni kawan atas dasar apa 

"senyum kelat"


step back few steps. 

move on. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio