Sunday, March 27, 2016

crying shoulder

bila nanges nak sangat kol dia ni. he used to be my crying shoulder. not a good advisor pun but a good listener. 

tapi sejak dia kawen, aku da cari minah ni. kadang2.

kadang2 nanges sendiri. 

tapi sejak ada dia tu, yang hantar resume untuk apply new crying shoulder, aku jadi serba salah. 

nak jadi crying shoulder bukan bole jadi sehari dua or seminggu dua. its about time. 

instead of nanges kat dia. aku kol minah tu. tapi still have intention nak kol ex crying shoulder tu 🙊

nangis dulu baru wasap dia, and truly said, ni bukan hubungan sehari dua, it will take a long way to go. 

untuk rasa selesa orang tu dengar kita nangis, sedut hingus meleleh, mumble sebab words dah tak clear sebab tak tahu nak nanges ke nak cakap, come at the same time, it will take a long time. 

ex-crying shoulder used to be my bestfriend. i have to up stand some barrier to respect his marriage. 

minah tu a very good listener and advisor. 

new crying shoulder- needs alot of effort to build up the comfortness. from both of us😑

Friday, March 18, 2016

Kau Aku Kita #2

Kita ni macam apa? 

Kita ni manusia la

i mean kita ni macam mana, relationship

undefined. 

Bukan kawan, kita bukan kawan kan? 

Bukan kot. 

Kita cakap takde kata ganti nama

Kau aku, rasa kurang ajar. 

guna nama. phewww

sudahnya bila tanya sape 

keluar ehem.... kepala angguk tunjuk diri sendiri. 

kelakar gila! 

kau tanya berkias, aku jawab berkias. 

Mampus. Dua- dua tak faham. 

Nak kena pakai posman ke? 

Sigh! 

Friday, March 4, 2016

jodoh #1

kata orang kena cari orang yang sayang kita sangat2 bukan kita yang melebih2 sayang kat dia. 

kalau semua orang fikir, nak, rancang benda sama tak ke semua orang tak berjodoh. 

sebab semua nak cari orang yang melebih lebih sayang kat dia 

aku?

nak jadi orang yang melebih2 sayang kat orang tu ☺️

tapi 

aku banyak cela.

jadi kena cari orang yang sayang aku sangat2 sampai kekurangan aku pun dia rasa cantik, manis saja 

kena cari jodoh yang aku perlu, bukan aku hendak 💪🏻

Thursday, March 3, 2016

teaser jodoh

kena cari jodoh yang kita perlu. bukan kita hendak. 

keperluan dan kehendak tu kan berbeza. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio