Monday, January 25, 2016

Master dream~

having 2 days seminar CCD under CIDB make me realised I still can study. 

I still have the eager to study, theoretically. 

sit in a class, listen to the lectures and have interest in the topic discussed without feeling sleepy or bored. 

I can further my master! 

(+_+)y

IAllah, at least. at least to have master! 

dosa kerja

hari tu, jalan2 kat site, masuk satu rumah tengok orang lantai susun batu simen atas tangga. I was like 

what the? 

bos tangga ni lari, curi sikit la, adjust pakai batu. 

(-_-)' structure. 

jalan keluar rumah nampak batu simen NSC road and drainage

jalan masuk balik, gelabah

abang pakai batu mana ni? 

tu angkat yang kat depan, orang longkang punya

tu bukan barang kita, mana boleh ambil

itu orang tak tahu bos. 

(-_-)' like seriously

tu namanya curi. 

let's not become a contractor that take ease to steal everything. 

jom. 

Tuesday, January 19, 2016

aku perempuan

sabtu lepas pic infra datang site office, site Engineer pic projek satu lagi tu layan dia, mana nak alih, mana nak korek, lorek2 dekat drawing. habis bincang pic tu tanya,

sape in charge projek yang satu lagi? 

site Engineer panggil aku, introduce kat dia 

selamba gemok dia je cakap 

you boleh ke? 

and i was like 

(-_-)

sebab aku perempuan.

terguris hati dan perasaan iollss


kbye.

19012016

hari ini

marah cow pasal inspection waterproofing tak lepas2 dengan hujan asyik duk unpredictable je

marah, lepas tu menyesal. typically me. sangat. 

period pained. pukul 3 dah balik rumah. 
bos kata go and see the doc. 

aku assume walopun dia tahu aku nak balik berehat rehat je, dia dah tak nak marah aku. 

sebulan ni, suka hati je nak datang pukul berapa, balik pukul berapa. kalau dia marah kompem aku ungkit balik janji janji dia yang tak tertunai kat aku

ill make him never forget why i sent the resign letter. janji dia bergunung-gunung tapi haprak, semua still macam dulu2 saja.

cuma aku dah ada aiman, suka hati je aku arah, aku marah. padan muka dia. sabar je la keje dengan aku yang banyak emo ni.

dalam pada tak puas hati keje macam tahi, belum pernah lagi aku hantar resume kat company lain. 

hate that i love my job, my bosses and the company. 

bertahan lagi 3 4 bulan je. 

Restructured time

that moment when you realise, you are 25 and lots of things do not achieve yet. 

Sigh.

things that to be done before end of single life

things to be done to full fill precious time

Restructured time and planning. 

Sunday, January 3, 2016

Wish List

2015

1. to be better Muslim❌
2. travel as much as i can❌
3. further study ❌ or stay until the end of project✅
4. loose some weight✅
5. buy a house✅

2016

1. to be a better Muslim🙏🏻
2. travel as much🚘
3. loose 5kg more💪🏻
4. working into developer company👷🏻
5. further study📚
6. 5k saving💳


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio