Tuesday, November 24, 2015

Second resign letter

semalam bos panggil minum sama.GM dan PM, over 30 years experience in construction. 

GM kata you go have a rest and may be after prayer you think what i said. 

2 jam dia cakap, dua je aku ingat. 

1. you are not mentally capable because of young age and gender. 

the feeling was like 

*throwing shit

eat it. 

2. even if you are a woman, you can be a bos. *mention few name. 

I was like

said i will be a king with this kind of expectation. 

no thanks. never think of it. 

aku supervisor
aku Project Executive 
aku site manager

no thanks

i can't handle the load of works. 

*cakap boleh keje under stress

pfftttttttttt. 

jangan cerita pengaman keje kau yang 3 orang jaga site besar. if every one know their responsibility aku pun boleh hidup. masalahnya tanggungjawab orang lain jadi tanggung jawab aku. 

memang la kau tak blame kalau ada apa2 masalah tapi masalahnya aku yang konon2 bertanggungjawab ni tak boleh nak feeling okay kalau tanggungjawab tak selesai. 

dah tanggung mesti la kena jawab. hari ni kau tak tanya. esok lusa kalau kau ungkit?

pffttttttt






Monday, November 23, 2015

...

23.11.15

Surat resign kedua

letak atas meja bos

padan muka tak boleh reject surat resign aku.

ha ha ha

berani mati, hutang keliling pinggang.

kerja back up belum cari.

Sunday, November 22, 2015

...

kerja.

bila mood dah tak ada 

every little things taste like shit. 

nanges. 

Thursday, November 19, 2015

Rejected


19.11.2015

surat resign pertama dalam hidup. 

bos reject. 

suka hati je dia reject surat resign. 

pfftttttt..

Wednesday, November 18, 2015

Sigh!

tahi. 

datang keje nak nangis

tengok bos nak nangis

tahi. 

Pemarah

most of my friends said 

you look old, mature, sangat kakak2 even worse macam makcik2 

sebab dari sekolah sampai sekarang, kira  yang level umur sama mesti cari aku untuk support. 

padahal dorang tak tahu aku punya manja cememe, suka nangis datang tak kira waktu. tapi nangis sendiri2 la

and bukti paling betul bahawa aku ni sebenarnya tak lah mature sangat adalah

i still can not control my anger. suka kelam kabut, cermerkap. cakap sekarang menyesal kemudian hari. 

but that makes me an angrier person, hurmmm...

need to be in control. serious!

Monday, November 16, 2015

mak dan ayah

macam mana sayang kasih mak/ayah pada kami adik beradik tanpa pilih kasih, macam itu la sayang kasih saya pada mak dan ayah. tak kan pilih satu darinya. tak kan ada mak atau ayah. 

you come togather! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio