Tuesday, November 19, 2013

Thank you For Knowledge Sharing


source

He is an ‘ustad’
 
I am a plain girl
 
He loves writing
 
I love reading
 
He knows everything
 
I learn something
 
I am his admire
 
He never knew
 
Even knowing me
 
I kept it as secret
 
I finally know
 
He is married
 
With his Miss Rainbow
 
Barakallahulakuma.

May your marriage till Jannah.

Saturday, November 16, 2013

nasi lemak 4 pagi

aku pesan bubur ayam dengan soda bikarbonat. maghrib aku tepon pahaning tanya dah beli belom. dia kata belom.

"nak air soda ke"
"tak, nak soda bikarbonat, yang buh dalam tepung nak buat cekodok tu"
"yang botol warna kuning ke"
"bukan2 yang btol kecik-kecik tu"
"ye la yang botol warna kuning tu?"
"tak, takpe lah, cancel, zura gi beli sendiri"

aku jalan dalam wellward, pasaraya paling besar kat parit raja, aku nampak santan, sebelah botol -botol kecil soda bikarbonat. lalu aku dail nombor sal.

"sal nak buat nasi lemak tak?"

"ikut la, okay je"

aku beli barang yang tiada kat dapur (rumah tak ada dapur pun sebenarnya)

soda bikarbonat
.
.
.
cili boh
.
.
.
bilis
.
.
.
kacang
.
.
.
timun
.
.
.
telur
.
.
.
santan
.
.
.
halia
.
.
.
daun pandan tak ada. lalu aku bermonolong, kalau ada laki tiba-tiba datang bawak daun pandan, confirm aku bawak pergi jumpa mak untuk bincang tarikh kawen kah6.

1.30 mata tak ngantuk, aku goreng bilis dengan kacang

2.30 download tak siap lagi, aku potong bawang, cili, halia, aku masak sambal tumis.

4.00 sambal aku masam, dari tadi duk alter, ayaaaaaa...

aku baca ayat kursi,aku hembus2 pada sambal, harap siapa yang makan besok pagi akan terhipnosis dengan sambal tumis aku kekekee.

failed masak pakai cili boh.

mohon siapa-siapa hadiahkan wa blander, atau batu lesung, atau batu giling



p/s tak pandai masak tapi salahkan cili boh

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio