Wednesday, February 13, 2013

Kem Tahunan: Majlis Pembukaan Latihan Kem Tahunan 11/2013

Assalamualaikum.

Majlis Pembukaan Latihan Kem Tahunan PALAPES UTHM 11/2013 telah diadakan dengan jayanya pada 28 Februari 2013....ayat skema macam nak buat karangan format laporan. perasaan masa majlis pembukaan tue serius, kalau tanya dengan serius mesti lah xbest pun sebab gila engko, orang lain tengah cuti sem kot. ktorang ni datang 3 minggu awal taw.



tapi yang bestnya, ni majlis pembukaan latihan terakhir untuk kami yang bergelar kadet senior.. dan majlis ni pun  bukan macam kitaorang junior dulu. dulu buat kat dewan terbuka, sempit pulak tu, tapi sejak ada padang kawad baru ni sume benda macam nak grand je kan walopom yang hadir kita-kita jugak...yer la timbalan komandan je pun...tuh haaa timbalan naib canselor UTHM ni bukan kita jemput sultan johor ke hape.

6.30 pagi kitaorang dah siap baris untuk rehearsal. sempat la buat 2 , 3 kali lepas tu pg breakfast. majlis mula pukul 9 tapi palapes kan. hari2 ktorang baris 6.30 pagi. nak solat subuh tuh, baju loreng dah siap sarung. tunggu nak pakai kasut je punyer la awal datang, tapi vip tetap datang pukul 9.

dalam pada menunggu ketibaan TK sempat jugak kami berposing. perlu sangat sebab ini adalah gambar hari pertama latihan. muka semua bersih binti suci, putih binti berseri lagi. iyalah dah bercuti dari latihan lama sangat. muka memang cun je seko-seko. tunggu la habis latihan, muka macam kena sagat dengan jalan saja.






 huhu...sume cantik2 hensem2 saja, tengok la lepas masuk medan nanti muka semua macam puaka..huh.
tepat jam 9 TK pun sampai. tengok dia pun dah ikut waktu tentera, sharp and really on time. kitaorang berbaris masuk ke padang kawad didahului dengan peringkat I, II dan III. lepas tu nyanyi lagu negaraku, lagu TD dan lagu UTHM, check perbarisan, ucapan perasmian dari TK dan penyampaian cenderahati dari YO yang baru kepada Markas PALAPES...then habis. tengok kejap je. tak samapi sejam pun, tapi weyyy~ kitaorang baris dari jam 6.30 ya...memang suka buang masa.




pemeriksaan perbarisan




'SELAMAT MENJALANI LATIHAN KEM TAHUNAN 11/2013'

walopun latihan sebenarnya dah tamat, tapi buat2 macam nak bermula la ya. biasalah hidup kita aku memang sentiasa poyo bhagahagahaga (gelak bersepah). mne sempat nak update belog hudus ni masa latihan. nak tido pun curi2 taw.

p/s berita aktiviti sepanjang kem tahunan akan menyusul.

1 comments:

who-my-ra said...

:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio