Saturday, October 13, 2012

PALAPES NEVER STOP


Bismillahirahmanirahim.

Assalamualaikum, dan salam hari yang penuh barakah. Yesterday is the day of handing over all the document of new cadet to their staff. Rasa nak bergelak ketawa sambil belari pusing uthm sebab gumbira sampai rasa nak jadi gila. It’s been 2 month from those preparations to recruit new cadet for PALAPES UTHM. Dari buat proposal nak mintak bajet u yang asyik tak ada duit, dari berlari-lari naik turun hep, pph, ppa, pku…such a great effort from all seniors to ensure everything went well.

For me, myself this isn’t just a moment it’s a succession. Sebab banyak halangan dan kekangan untuk menjayakan program2 ni. Contohnya proposal yang kami dapat untuk rujukan ialah proposal back years yang memang tak up to date and just know that all the seniors are so noob in planning those activities.


Banyak yang dirancang tak menjadi dan ramai yang berkorban masa,tenaga, duit untuk program ni. Dan tentulah yang paling tragis korban 2 minggu cuti. Sedang orang lain sibuk berpoya-poya dengan lemang dan ketupat ktorang sibuk menampar menampal2 fail, sedang orang lain sibuk melantak rendang ktorang sibuk mengukur trek untuk UKA. It’s a mental tortured sebab orang lain sedang bergumbira dengan family ktorang pulak sibok  buat persediaan untuk pengambilan pegawai kadet baru.

Seniors seniorita~

Terima kasih pada yang membantu,

yang faham apa itu makna tanggungjawab

yang sedia berkorban cuti

yang sedia bekorban masa dan tenaga

yang senang membatu stap sazali dan stap amran.

Ini bukan hanya satu program pengambilan kadet baru, ia adalah suatu tempoh masa yang buat kita semakin kenal diri sendiri dan rakan sepasukan. Andai ada tika aku terjerit2 termarah2 kat korang, ampun maaf sesangat. Well, emotion is woman and the woman is me :P.

Juniors juniorita~

Know that, PALAPES bukan sekadar kelab dan PALAPES bukan hanya hadir latihan tempatan, latihan berterusan atau latihan tahunan. Banyak lagi aktiviti kamu kena join, kadang2 siap kena keluar duit sendiri lagi.

Kalau masuk PALAPES sebab elaun, change your mind set, sebab elaun yang masuk banyak akan dikitar semula untuk pentauliahan.

Kalau masuk PALAPES sebab suka aktiviti lasak, change your mind set sebab PALAPES bukan untuk orang yang lasak tapi untuk orang yang tahan mental. Bila kena totured bertahan je, layan je sebab makin kamu marah makin stap suka usik. Being in PALAPES u’ll learn how to control yourself, how to enhance your self-confidence and how to coop with other people.

Ingat, Education always be the first. Tujuan kita datang universiti adalah untuk belajar. PALAPES hanya sampingan. Manage your time, your study, homework, tutorial ngan test. Bila ada latihan hujung minggu make sure korang dah siapkan semua tugasan.

Jangan hisap darah kawan. PALAPES always will be one for all and all for one. Jangan curi2 tak nak datang latihan, korang seronok tidur kat rumah tapi kawan korang yang sakit kena dengan stap, dan ingat sorang buat salah, satu skuad akan kena.

Hehe..da macam membebel kan (nanti sambung masa baris pagi rabu.)

Welcome new cadet officer!

p/s tahniah The Red Warrior!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio