Friday, April 20, 2012

saim gilo (^____________^)''

"man kan best kalau aku ambik course yang pasal make-up2...buat2 rambut, polish kuku, waahhh mesti cantik. aku kan cantik"

"mg suko kecek nipu...mg taw dok tuhan marah ore suko kecek nipu"

"aku tak nipu...sungguh..aku meme comey"

"nak tahu bakpo mg amik construction?"

"bakpo?"

"sebab tuhan sayang kat mg, kalu mg amik course make-up2 mesti mg pakai skirt pendek, rambut warna biru make-up supo lutong"

"eh dok la..ak key meme comey...mg nk taw sebab apo ak amik course ni?"

"bkpo?"

"sebab tuhan nak suruh aku jupo ore gilo supo mg"

antara aku dengan kau, kau lagi gila.

then i'm glad that i'm crazy to knowing you lalala~
(^_________^) V

p/s a great friend is a friend who always reminds us to Him.


Wednesday, April 18, 2012

Ketayap Dosa



assalamualaikum. selamat pagi khamis yang cun melecun....hehe

cam besa lama da tak update entri kat sini. agaknya belog aku ni memang antara blog yang menyemakkan rangkaian belog kat google je kan. serius aku memang berusah nak update entri tapi selalunya separuh jalan...selalu.

"kau satu kelas dengan 'dia' tu ek?" tanya kawan aku yang tidak sama kelas haha.

"aa..a kenapa"

"dia macam mana? okay tak?"

"okay je, baguskan, rajin, aktif, nampak baik, nak kata lebih sikit iman dari kita pun bole~"

"huh, kau tak tahu ek? macam haram" haram yang bukan gurauan yep...serius.

"erkk kenapa?"

"kau satu kelas dengan dia, kau tak tahu?"


"entah, aku sibuk ngan budak ensem jep muahaha"

"malas la nak cerita, tapi serius don't jugde a book by it's cover. jangan sebab dia asyik pergi program agama, sebab post dekat fb nak bagi tazkirah je, kau ingat dia baik. aku dah lama kenal dia, aku rasa orang yang jahil macam kita ni lagi baik."

 "hehe, baik ke?"

"baik ler hehe"

dia sekelas dengan aku, dan aku tak pernah nak ambik tahu konflik budak kelas, tambah2 budak lelaki..memang tak la~ budak perempuan gadoh2 aku suka~ hak3

"nanti zura tanya kak" sampuk kawannya disebelah dia a.k.a salah satu budak lelaki kelas aku.

nak cakap bersungguhnya aku nak tahu, memang aku tanya kak dan dia pun tertanya-tanya kenapa aku tak tahu.

"nampak baik kan, tapi kalau kacau budak perempuan dialah raja nya. kak pun pernah kena. sebab tu kalau zura puji dia rasa menyirap je. patut la, zura tak tahu"

"huh gelikan, ada juga manusia macam ni".

dan entri ni bukan untuk aku mengaibkan sesiapa. kadang-kadang kita boleh jadi hipokrit tapi hipokrit yang positif la, macam kau tak suka nak pergi masjid pastu buat-buat suka, kang lama-lama boleh jatuh suka.

bukan hipokrit bercakap pasal agama bagai, iman yang utuh..hak wanita sedangkan kau lah raja manipulasikan hak2 wanita (ni ucapan spare masa aku jadi menteri pembangunan wanita nanti).

jangan sebab kau, orang yang macam aku ni anggap orang yang beragama ni sebenarnya tak bermoral dan kebaikan cukup untuk dilihat pada orang yang sejahil aku...lepas ni tak ada orang baik da.


tak perlu jadi sempurna untuk beri peringatan, tapi perlu pandang diri kita dahulu.

Positif: mungkin sekarang kau dah berubah, tapi mungkin kau tak tahu, walaupun manusia tiada hak untuk menghukum,walaupun kau dah bertaubat, kejahatan semalam tetap akan jadi bayang2 hari ini.

p/s aku ni pantang jumpa orang yang pakai jubah, ada latar belakang agama, suka cakap pasal agama mesti aku keluarkan cop mohor atas dahi budak ni memang baik because you have the eager to talk about islam, to act like muslim and behave like muslim in fact i don't know who you are. i try my best to think positif about you. seriously!

Nota Kaki: manusia suka selindung kejahatan dengan manusia, tapi dengan tuhan tiada yang segan. aku juga begitu :'(


p/s ii bila baca balik rasa macam tak layak nak tulis entri ni, sebab aku pun banyak hipokritnya. peringatan. peringatan.peringatan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio