Thursday, February 23, 2012

hukum perempuan masuk askar



tambahan daripada UIA tak haram jika sesuai dgn wanita dan menjaga hukum dan batas agama.

Nota Kaki: i never say no to who ever want to join ROTU because i am a ROTU. but girls, there are good for joining the army but there much more goodness if you are not joining it.

p/s only 'we' know the truth. Salam Maulidur Rasul :)

Monday, February 13, 2012

Siapakah Kamu yang Beramal Maaruf?


hidup kalau dibiasakan salah
yang salah akan menjadi betul
yang pelik akan hilang cacatnya

yang buruk akan hilang celanya
yang busuk akan sebati baunya
 Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
Demi Masa
Seseungguhnya manusia dalam kerugian
Kecuali orang yang beriman dan beramal soleh 
serta saling menasihati untuk kebenaran
dan saling menasihati untuk kesabaran.
~Al-'Asr~

senario "kau tak payah nak nasihat aku kalau kau pun tak betul" norma yang abnormal.
sebab? yer la kenapa kita nak marah bila orang nasihat kita sedangkan kita memang salah, ternyata, terfakta kau memang salah la sis....

kenapa nak marah? sebab ada hormon2 dalam badan yang menegah untuk kata "yer la aku memang salah, jadi sis macam mana nak betulkan ni ek?"
walaupun umur da 117 tahun tapi kita tak boleh nak mengaku kita salah, seriously you have something wrong with your journey of life and your maturity. nak ukur kematangan bukan dengan umur tapi macam mana nak tangani benda2 macam ni.

"kalau kita kena sempurna baru kita boleh tegur orang, saya percaya agama kita ini telah tamat setelah wafatnya Nabi, sebab tiada manusia yang sempurna" ~Bohemian, Imaen~

takkan rendah darjat seseorang kalau mengaku salah, orang tua tak selalunya betul dan orang muda tak selalunya salah. umur bukan fakta untuk mengatakan I always right!


p/s saya tengah marah dengan orang lagi tua ni!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Blog Template by Delicious Design Studio